HP pc's - Problemen met de HDMI-weergave en -geluid oplossen (Windows 10)

Wanneer u de computer aansluit op een HDMI-apparaat, zoals een monitor, tv of surround sound-luidsprekers, komt u mogelijk beeld- en geluidsproblemen tegen.

Gebruik de informatie in dit document om uw instellingen te controleren en problemen op te lossen.

De juiste HDMI-kabel gebruiken voor uw HDMI-apparaat

De meeste HDTV-apparaten hebben meer dan één HDMI-invoerpoort. Zorg dat de invoerbron van de HDMI-display is ingesteld op dezelfde HDMI-poort die op de computer is aangesloten; bijvoorbeeld HDMI 2 naar HDMI 2.

Als voor de computer en het HDMI-apparaat een ander type kabel nodig is, kunt u een adapter aanschaffen. Voor meer informatie, zie Overzicht van HDMI- en DVI-verbindingen voor pc's.

HDMI kabelaansluiting

Afbeelding van de stekker op een HDMI-kabel

HDMI 19-pin poort

Afbeelding van een HDMI 19-pin poort

Selecteer HDMI-geluidsuitvoer als het standaard geluidsapparaat in Windows

Selecteer het HDMI-apparaat als het standaarduitvoerapparaat. Als er geen extern geluidsapparaat is aangesloten op de computer, worden de geluidsinstellingen teruggezet naar de luidsprekers en hoofdtelefoon van uw computer. Als het HDMI-apparaat op de computer is aangesloten, worden de geluidsinstellingen gewijzigd naar het HDMI-apparaat.

Open de geluidsinstellingen om ervoor te zorgen dat het correcte uitvoerapparaat is geselecteerd.

Opmerking:

De afbeeldingen die in dit document zijn weergegeven, kunnen afwijken van uw computer, maar de stappen zijn hetzelfde.

1. Sluit de HDMI-kabel aan op uw computer en op uw uitvoerapparaat.

2. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.

3. Klik in het venster Geluid op het tabblad Afspelen. Het venster Geluid wordt geopend.

4. Op het tabblad Afspelen selecteert u Luidsprekers/hoofdtelefoon of Luidsprekers en hoofdtelefoon en vervolgens klikt u op Als standaard instellen.

Opmerking:

Gebruik Standaard apparaten voor audio-uitvoerapparaten zoals een hoofdtelefoon of luidsprekers. Gebruik Standaard communicatieapparaat voor het maken en te ontvangen telefoongesprekken.

Luidsprekers/hoofdtelefoon selecteren als het standaard audioapparaat
  5. Selecteer het uitvoerapparaat dat is aangesloten met de HDMI-kabel, en klik vervolgens op Als standaard instellen.

Instellen van het uitvoerapparaat met de HDMI-kabel als het standaardapparaat
  6. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerapparaat dat met de HDMI-kabel is aangesloten, en selecteer vervolgens Ontkoppelde apparaten tonen. De HDMI-kabel moet zijn aangesloten wanneer u het uitvoerapparaat configureert.

Selecteer Ontkoppelde apparaten tonen
  7. Als u alle beschikbare geluidsapparaten wilt bekijken, klik dan met de rechtermuisknop in het geluidsvenster op een willekeurig apparaat en selecteer de opties Uitgeschakelde apparaten weergeven en Niet-aangesloten apparaten weergeven.

Doe een audiotest met de HP Support Assistant

Doe een audiotest met de HP Support Assistant om zeker te zijn dat uw apparaat naar behoren werkt.

1. Ga naar HP Support Assistant om de HP Support Assistant-software te downloaden en te installeren, als deze nog niet is geïnstalleerd op uw computer.

2. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit hulpprogramma.

3. Klik op het tabblad Mijn dashboard op Oplossingen en diagnose.

Op Probleemoplossing en fixes klikken in het deelvenster Mijn notebook
  4. Klik op Audiocontrole in het gedeelte Oplossingen op One click fixes.

5. Klik op Volgende en wacht tot de audiotest voltooid is.

Klik op volgende om te beginnen met de Audiotest
  6. Bekijk de testresultaten op het scherm van de diagnostische resultaten voor audio en microfoon en klik daarna op Audio testen.

Bekijk de resultaten van de audiotest en klik vervolgens op Audio testen
  7. Als er geen geluid te horen is, klik dan op Er is geen geluid te horen en volg de instructies op het scherm.

Gebruik de Windows-probleemoplosser voor geluid

Gebruik de probleemoplosser om problemen met het afspelen van audio op te lossen.

1. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.

2. Klik op Probleemoplossing.

Opmerking:

Als probleemoplossing niet wordt vermeld, verandert u Weergave op (in de rechterbovenhoek van het scherm) in Grote pictogrammen.

3. Klik onder Hardware en geluiden op Problemen met het afspelen van audio oplossen.

Opmerking:

Voor dit programma zijn beheerdersrechten nodig. Indien nodig voert u het beheerderswachtwoord in of klikt u ter bevestiging.

Klik op Problemen oplossen met het afspelen van audio
  4. De probleemoplosser voor Geluid wordt geopend. Klik op Volgende. De probleemoplosser begint met het controleren van de status van de audio-service.

Klik Volgende om de probleemoplosser voor Geluid uit te voeren
  5. Selecteer het apparaat waarvoor u problemen wilt oplossen en klik op Volgende.

6. Volg de instructies op het scherm en breng de wijzigingen aan die door de probleemoplosser worden voorgesteld. Sluit de probleemoplosser als u klaar bent.

Geavanceerde HDMI-weergave- en geluidsproblemen oplossen in Windows

Gebruik deze geavanceerde procedures voor probleemoplossing bij problemen met HDMI-weergave en -geluid.

Een harde reset uitvoeren

Met een harde of geforceerde reset worden alle gegevens in het geheugen van de computer gewist, waarna mogelijk de HDMI-weergave- en -geluidsproblemen zijn opgelost.

Als u een harde reset uitvoert, moet u alle randapparatuur verwijderen of loskoppelen. U dient eerst de computer te testen waarna u alle randapparaten een voor een aansluit.

De pc bijwerken met HP Support Assistant

Gebruik HP Support Assistant om updates te zoeken en installeren, zoals BIOS-updates, voor uw computer met Windows.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Support Assistant.

2. Zoek op het tabblad Mijn dashboard naar uw computer en klik op Updates.

3. Wacht terwijl HP Support Assistant het systeem analyseert.

4. Als de analyse is voltooid, selecteert u de vermelde updates, downloadt en installeert u de updates en volgt u de instructies op het scherm.

5. Als u hierom wordt gevraagd, start u de computer opnieuw op en sluit u het hulpprogramma.

Updates installeren met Windows Update

Updates voor uw computer downloaden en installeren met Windows 10.

1. Zoek en open Windows Update-instellingen in Windows.

2. Klik op Controleren op updates.

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.

3. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u zo nodig uw computer opnieuw op.

Specifieke HDMI-problemen oplossen

Zoek uw HDMI-probleem en gebruik de suggesties voor het oplossen van het probleem.