HP pc's - Geen geluid uit de luidsprekers

Volg de stappen om audioproblemen op te lossen als er geen geluid uit de luidsprekers komt (geen volume of het geluid werkt niet), of als het geluid wordt gedempt, onderbroken, kraakt/klikt, of op een andere wijze is vervormd.

De computer opnieuw opstarten

Als er geen geluid komt uit de luidsprekers of de hoofdtelefoon die op uw computer zijn aangesloten, voorkomt een toepassing die het apparaat configureert mogelijk dat andere toepassingen de luidsprekers of hoofdtelefoon niet gebruiken.

1. Start de computer opnieuw op en test het geluid om te zien of het probleem is opgelost.

Doe een audiotest met de HP Support Assistant

Doe een audiotest met de HP Support Assistant om zeker te zijn dat uw apparaat naar behoren werkt.

1. Ga naar HP Support Assistant om de HP Support Assistant-software te downloaden en te installeren, als deze nog niet is geïnstalleerd op uw computer.

2. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit hulpprogramma.

3. Klik op het tabblad Mijn dashboard op Oplossingen en diagnose.

Op Probleemoplossing en fixes klikken in het deelvenster Mijn notebook
  4. Klik op Audiocontrole in het gedeelte Oplossingen op One click fixes.

5. Klik op Volgende en wacht tot de audiotest voltooid is.

Klik op volgende om te beginnen met de Audiotest
  6. Bekijk de testresultaten op het scherm van de diagnostische resultaten voor audio en microfoon en klik daarna op Audio testen.

Bekijk de resultaten van de audiotest en klik vervolgens op Audio testen
  7. Als er geen geluid te horen is, klik dan op Er is geen geluid te horen en volg de instructies op het scherm.

Voer de probleemoplosser voor geluidsproblemen uit

Met de Windows-probleemoplosser kunt u geluidsproblemen automatisch herkennen en oplossen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de luidspreker in het systeemvak en selecteer Geluidsproblemen oplossen.

2. Selecteer het apparaat waarvoor u problemen wilt oplossen en klik op Volgende om de probleemoplosser te starten.

3. Als een aanbevolen actie wordt weergegeven, selecteert u Deze oplossing toepassen en test u het apparaat.

Externe luidsprekers of de hoofdtelefoon testen

Als u externe luidsprekers een hoofdtelefoon gebruikt, kunnen deze defect zijn.

1. Sluit andere luidsprekers of een hoofdtelefoons aan op de computer en probeer deze te gebruiken. Als er geen problemen zijn met het geluid, is het oorspronkelijke apparaat defect.

Opmerking:

Als u Bluetooth- of draadloze apparaten gebruikt, controleer dan of ze gekoppeld zijn volgens de instructies van de fabrikant.

Het audiostuurprogramma bijwerken

Gebruik Windows Update om bij te werken naar de nieuwste beschikbare audiostuurprogramma's voor uw computer.

1. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates. Installeer de beschikbare systeemupdates.

Voor meer informatie over Windows Update gaat u naar HP pc's - Stuurprogramma's en software bijwerken met Windows Update (Windows 11, 10).