HP pc's - Fout bij opstarten naar vaste schijf 3F0 niet gevonden

Als de vasteschijffout '3F0 opstartapparaat niet gevonden’ wordt getoond op een zwart scherm, voert u de volgende procedure uit om de fout op te lossen.

De 3F0 vasteschijffout identificeren

Standaard BIOS-instellingen herstellen

Open het BIOS-installatiescherm om de BIOS-standaardinstelling te herstellen.

1. Schakel de computer uit en wacht vijf seconden.

2. Druk op de aan/uit-knop om de pc te starten en druk vervolgens herhaaldelijk op de toets f10 om het BIOS-set-upmenu te openen.

3. Druk in het Setup-scherm van het BIOS op f9 om de Standaardinstellingen van het BIOS te laden.

4. Druk op F10 voor Opslaan en afsluiten.

5. Selecteer Ja met behulp van de pijltoetsen en druk vervolgens op Enter wanneer Wijzigingen opslaan bij afsluiten? verschijnt.

6. Volg deze stappen om uw computer opnieuw op te starten.

Het BIOS bijwerken

Update het BIOS voordat u verdere stappen voor probleemoplossing gaat uitvoeren om te proberen het probleem op te lossen.

Lees voor instructies één van de volgende documenten van HP Klantenondersteuning:

Tests voor de vaste schijf uitvoeren in HP PC Hardware Diagnostics UEFI

Wanneer Windows niet wil starten, volgt u de onderstaande instructies om het menu Symptoomtests te openen en vervolgens de vasteschijftest uit te voeren.

1. Houd de Aan/uit-knop minstens 5 seconden ingedrukt om de computer uit te schakelen.

2. Schakel de computer in en druk onmiddellijk herhaaldelijk op de toets esc (ongeveer elke seconde). Als het menu wordt weergegeven, drukt u op de toets f2.

3. Klik in het hoofdmenu op Symptoomtests.

Het menu Symptoomtests wordt weergegeven.

Het menu Symptoomtests kan verschillend zijn, afhankelijk van de onderdelen die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Menu Symptoomtests
  4. Selecteer Een probleem met de vaste schijf/SSD-schijf en druk op enter.

5. Als de computer meer dan één vaste schijf heeft, selecteert u de schijf die u wilt testen. Selecteer Alle vaste schijven testen als u alle harde schijven wilt testen.

Opmerking:

Als de test geen vaste schijf vindt, probeer dan Windows opnieuw te installeren met de stappen in Windows opnieuw installeren op de vaste schijf.

Wanneer de test is voltooid, wordt een venster met de resultaten weergegeven. De informatie is ook beschikbaar in Testlogbestanden in het hoofdmenu.

6. Als de vaste schijf de Snelle test doorstaat, maar er nog steeds een probleem is met de vaste schijf, voert u de Uitgebreide test uit. Deze test omvat de SMART-controle, de Korte DST, de Geoptimaliseerde DST en de Lange DST. Om deze tests afzonderlijk uit te voeren, selecteert u de tests in het menu Vaste schijf testen.

7. Als de vaste schijf niet goed werkt, klikt u op Problemen oplossen.

8. Volg de instructies op het scherm om te proberen het probleem op te lossen en klik dan op Ja.

9. Als het probleem niet is opgelost, klikt u op Ja om contact op te nemen met de klantenondersteuning van HP.

10. Schrijf de fout-ID (24-cijferige code) en de product-ID op wanneer u contact opneemt met de klantenondersteuning van HP. U kunt uw mobiele apparaat ook gebruiken om een foto van deze informatie te maken of om de weergegeven QR-code te scannen. De informatie is ook beschikbaar in Testlogbestanden in het hoofdmenu.

11. Als uw computer online is, klikt u op VOLGENDE om naar de website van HP klantenondersteuning te gaan.

Als uw computer offline is, gebruikt u uw mobiele apparaat om de QR-code te scannen en toegang te krijgen tot HP klantenondersteuning.

Windows opnieuw installeren op de vaste schijf

Installeer Windows opnieuw via de Windows Herstelomgeving (f11) of met behulp van het hulpprogramma HP Cloud Recovery.

Nadat u Windows opnieuw hebt geïnstalleerd, voert u Windows Update uit om alle software, firmware en stuurprogramma's bij te werken.